Tuesday, July 29, 2008

Moules frites

Holiday in Belgium until August 21st


now 92 174 pictures (update aug. 19)

Friday, July 11, 2008

Muzikale toiletten

Naar aanleiding van de G8 en de klimaatsverandering zijn meerdere berichten in de pers verschenen dat Japan de andere industrielanden een lesje kan leren wat energiebesparing betreft. Japan is de leider als het op energie-efficiƫntie aankomt. Volgens het Internationaal Energieagentschap consumeert Japan per dollar economische activiteit de helft minder energie dan de EU of de Verenigde Staten.

Japan gaat er prat op de technologie in huis te hebben om de CO2-uitstoot drastisch te verminderen. De overheid ziet hier tal van export opportuniteiten voor zijn industrie, zoals de hybride wagens van Toyota en Honda.

Maar is Japan wel zo zuinig met energie? "Nee", zegt Nederlandse journalist Kjeld Duits in het artikel 'De mythe van milieuvriendelijk Japan'. En misschien heeft Duits wel gelijk. Want alhoewel Japan steeds meer energie-efficiƫnte maatregelen treft, stoot het land toch elk jaar meer CO2 de lucht in. Hoe is dat te verklaren? Deze korte reportage van de BBC over 'muzikale Japanse toiletten' maakt duidelijk waarom (klik beeld):

Musicaltoilet2

(Gepost in De Standaard Expatblog)

G8 in Hokkaido voorbij

De G8-top in Hokkaido is voorbij. Japan haalt opgelucht adem: de terroristen zijn weggebleven. Er waren ook geen noemenswaardige problemen met de antiglobalisten. Met 22 bezoekende nationale leiders (G13, G16, contacten Afrikaanse landen) was dit de grootste samenkomst ooit in de geschiedenis van de G8.

De veiligheidsmaatregelen die Japan had genomen waren zonder precedent. 21.000 politiemannen in en rond het hotel aan het Toyako-meer. 5km rond het hotel was totaal afgesloten gebied. 46km vliegverbod-zone bewaakt door Awacs-vliegtuigen. Patrouillerende marineschepen met antiraketsystemen.

Zelfs in Tokio, 800km verwijderd van de top, waren 20.000 manschappen ingezet. In alle grootsteden krioelde het van de politie. In de stations waren de vuilbakken weggehaald en de lockers niet beschikbaar. Er waren klachten van buitenlanders die zich geviseerd voelden. Ook was in grote getale kantoorpersoneel van de spoorwegmaatschappijen op pad gestuurd om bewakingsrondes uit te voeren in de stations en de treinstellen. Goed dat de zenuwachtige politiedrukte voorbij is.

(Gepost in De Standaard Expatblog)

Monday, July 07, 2008

Motorbike Tour in Boso Hanto

Thursday, July 3. Motorbike trip with Luk in Boso Hanto.



See:
Vincent's pictures
Luk's pictures

G8 in Hokkaido - Radio

Zondag 6 juli 2008. De regeringsleiders van de G8 zijn aangekomen in Hokkaido voor de top van 7 tot 9 juli. Met 22 nationale leiders de grootste top ooit in de gescheidenis van de G8.

Kort over de veiligheidsmaatregelen in het avondnieuws van VRT-Radio:
Audiobestand (mp3, 343kb)