Friday, March 26, 2010

Kersenbloesem

De bloei van de kerselaars is begonnen, heeft het Nationaal Meteorologisch Agentschap maandag aangekondigd. Dat betekent dat het seizoen is aangebroken om te kuieren onder de kersenbomen, te picknicken met het gezin in de stadsparken en met de collega’s braspartijen in open lucht te houden.

Tot nu toe hebben we er totaal niet van kunnen genieten. Het is hier al de hele week ongewoon druilerig weer. De lente laat op zich wachten. Maar als de zon terug is, zal de volle bloei van de kerselaars er snel zijn. Vooral het neerdwarrelen van de witroze blaadjes is het toppunt van het sakura-seizoen. De bloeitijd duurt amper een tiental dagen. Daarom dat het voor de Japanners een speciale betekenis heeft. De kersenbloei wijst op de pracht en het wonder van de natuur, maar ook op de broosheid en de nietigheid van het aardse bestaan.

(Gepost in De Standaard Expatblog)

Wednesday, March 24, 2010

At your service! In de trein

WERELDNETNIEUWS VAN VINCENT VAN DEN STORME (JAPAN) De Japanse spoorwegen vervoeren elke dag 60 miljoen reizigers. Maar sommige treinlijnen doen het niet goed. Twee treinmaatschappijen bedachten er iets op: zes dienstmeisjes. Die moeten de reiziger onderweg van alle gemakken voorzien.

Wereldnet blog:
Dienstmeisjes op het spoor

Alleen Japanners kunnen goed autorijden

WERELDNETNIEUWS VAN VINCENT VAN DEN STORME (JAPAN) Prima karretje die Toyota Prius. Echt, mankeert niks aan, ook al zijn er 8 miljoen van teruggehaald vanwege gevaarlijke mankementen. Ze kunnen onze rug op, mensen buiten Japan kunnen gewoon niet autorijden!Zegt een Japanse professor safety management...

Wereldnet blog (met audio):
Japanners vinden buitenlanders maar rare wezens

Wereldnet 22 maart

Wereldnet maandag 22 maart 2010.

Correspondenten in Zuid-Afrika en Japan. Over Japan: 1. Sunbun no Hi - 2. Kersenbloei - 3. Niets aan de hand met de Prius

Audio via Wereldnet
of
Hier (mp3, 14075 kb)

Monday, March 01, 2010

Radio: Tsunami bereikt Japan

zondag 28 februari 2010.
In het nieuwsprogramma 'De Ochtend' van VRT Radio 1, over de tsunami na de Chileense aardbeving.

Audio:
in de website van De Ochtend of hier